7avt

Během výletového týdne naše třída prožila spoustu zážitků. Velice se nám líbil výlet vlakem na hrad Karlštejn a putování po jeho okolí, dále výlet do Divoké Šárky. Také nás zaujala poučná exkurze do Židovského muzea, pěti synagog a Starého židovského hřbitova na Starém Městě. V Národním muzeu jsme obdivovali expozice Okna do pravěku, Zázraky evoluce, Dějiny českých zemí od 8. století do 1. světové války, Dějiny 20. století. V sálech minerálů a vycpaných zvířat všeho druhu jsme strávili nejvíce času. 

Na akci, kterou pořádala MČ Prahy 7 s názvem Čtenářský maraton, jsme se předvedli jako zkušení čtenáři. Následoval bowling, při kterém jsme se dobře bavili.
Na další výletový týden se už nyní těšíme.

7a p

Dne 25. května jsme měli netradiční hodinu francouzského jazyka. Spolu s několika žáky ze třídy 7. B jsme v terénu hráli francouzskou společenskou hru pétanque( koulenou).

Při hraní hry se členové dvou jednočlenných až tříčlenných družstev snaží umístit kovové koule co nejblíže k cíli, který tvoří malá dřevěná kulička, cochonet( košonek), v překladu prasátko. 
Hra se nám dařila a bavila nás.

13

Dne 9. května navštívila naše třída knihovnu v Tusarově ulici. Tématem našeho setkání bylo "zpracování rodokmenu." Téma je velice zajímavé, každého z nás jistě zajímá původ našich předků.
V první části programu jsme s paní knihovnicí pátrali po původu našich příjmení, pak jsme v pracovních listech doplňovali jména našich prarodičů a jejich příbuzných.
Ve druhé části programu jsme se dověděli o krocích, které musíme podniknout, abychom sestavili rodokmen. Prostřednictvím internetu se můžeme dostat k matrikám, přístup je i digitální. 
Někteří z nás se rozhodli, že se této činnosti budou jednou věnovat.

11

14. dubna se naše třída zúčastnila poučného programu " Nelegální návykové látky."

Tento poučný program se konal pod vedením dvou zkušených lektorek Prev-Centra.
Náplní programu byla definice nelegálních návykových látek, zajímavá beseda, do které jsme se aktivně zapojili, interaktivní hry.
Užívání těchto látek jsme jednoznačně odsoudili, ale víme, že prevence není nikdy dost.

7akd

Naše třída si Kloboukový den užila. Všechny klobouky, které pokryly naše hlavy, byly hezké, ale nejvíce se nám všem líbil nejoriginálnější klobouk, jehož nositelem byl Alex G.