11

Ve středu 28. 06. 2023 se žákovský parlament v tomto školním roce sešel naposledy. Při společné snídanibyla zhodnocena práce ŽP a akcí, které se za celý školní rok 2022/2023 uskutečnily. Zároveň proběhladiskuze o plánech, nápadech a přání pro příští školní rok. Aktivní účast žáků naší školy na setkáníparlamentu opět prokázala, že je parlament nepostradatelnou částí naší školy, kde mohou děti ukázat svůj hlas, který je slyšet a který má váhu.Mgr. Jaroslava Součková

114

Devět let uteklo jako voda ve Vltavě a ve čtvrtek 29. června se přišli naši deváťáci s Tusarkou rozloučit. Budeme spokojeni, jestli si naši absolventi kromě základního vzdělání odnesou do života něco navíc – vlastní názor, samostatnost, chuť rozvíjet svůj potenciál. Moc jim přejeme, aby všechno tohle bezezbytku zúročili. Do dalšího života jim přejeme hodně štěstí!

106

Letošní oslava Dne dětí se nesla v ryze pracovním módu. A nebyly to práce ledajaké, byly to práce hospodářské … zemědělské … pastevecké … Zahrada mateřské školy se totiž proměnila v jednu velkou farmu, kde se účastníci zábavního odpoledne starali o zvířata, pěstovali či sklízeli různé plodiny a následně se je snažili prodat, zpracovat, zkrátka nějak zúročit. Až si prohlédnete fotografie, určitě dostanete na něco dobrého z farmy chuť.

 

11

Dívčí turnaj v přehazované se tradičně konal v ZŠ Fr. Plamínkové. Naše děvčata natrénovala, spolehlivě zahrála a zaslouženě vyskočila na pomyslnou bednu. A my jim k jejich výkonu gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci Tusarky.

11

V úterý 6. června přijelo dvacet herců ze ZŠ v Třebíči, aby předvedli našim žákům své divadelní umění. Zahráli nám dvě pohádky – O nejkrásnější princezně a Zapomenutý čert. Odpoledne jim na oplátku naši deváťáci a dívky z 5.C připravili krásnou procházku Prahou. Provedli je po Kampě, vilou Jana Wericha, navštívili i další památky. Den se prostě povedl úplně všem. Děkujeme a zase za rok …