12

Naše třída se naposledy účastnila programu Prev-Centra. Tématem bylo – „Dospívání, dospělost, přechod na SŠ“. Mohli jsme se podělit o své případné obavy z nové školy a trochu se tak zbavit naší nejistoty. V průběhu programu jsme absolvovali několik zajímavých her. Jedna z nich měla ukázat, o co nás obohatila školní docházka a jak jsme ji prožívali. Spolužákům jsme pak na papír na jejich zádech psali samé pozitivní vzkazy. Určitě budeme všichni rádi vzpomínat na naši třídu.

11

V 9. C si žáci vyzkoušeli, jaké to je být alespoň na dvě hodiny učitelem. Dva žáci se postavili před lavice a hodina začala. Spolužáci byli zpočátku vstřícní a s novými učiteli spolupracovali. Na konci hodiny si pak zahráli na zlobivé žáky.

104

Třída 9. C se zúčastnila v aule naší školy Zimních her. V zimních sportovních disciplínách se mezi sebou utkali žáci 8. a 9. tříd. Dívky z 9. C soutěžily v disciplinách biatlonu a společně s hochy v curlingu, hoši se utkali se zástupci druhých tříd ve skeletonu, hokeji a skocích. Ve skocích se rozpoutal velice neúprosný boj s reprezentací z 9. A, kde nakonec naši sportovci obsadili skvělé 2. a 3. místo.

16

Na Prev-centrum jsme se společně zamýšleli nad vztahy mezi partnery. Na modelových situacích jsme si vyzkoušeli, jak řešit krizové situace. Ve skupinách jsme se radili a hledali možnosti, jak se v dané situaci zachovat. Získané zkušenosti mnozí z nás uplatní v budoucím partnerském vztahu.

15

Před vánočními prázdninami jsme se ve třídě 9. C sešli k předvánočnímu posezení a pohoštění. Někteří z nás byli obdarováni dárky, jiní si jen užívali společné chvíle se spolužáky. Čas nám rychle ubíhal a my jsme se nechali unášet vánoční náladou a těšením na vánoce.