20230420 110433

C'est la vie aneb To je život se jmenuje program od organizace Člověk v tísni, který naše třídy absolvovala. Byla to v podstatě hra na život se simulací nejrůznějších situací jako je hledání bydlení, sepisování pracovní smlouvy nebo získávání kvalifikace pro zaměstnání. Součástí hry byly nástrahy, které na člověka běžně čekají, když si nepřečte smlouvu, nezeptá se na poplatky spojené s nájemním bydlením a podobně. Snad si na to všichni v reálném životě vzpomenou.

9bpz

Je před přijímacími zkouškami, takže je třeba si trochu odlehčit. Opakujeme na hodinách angličtiny na test, hrajeme hry a mobily používáme jenom na kvízy.

11

Sice už nám končí pololetí, ale pojďme si trochu připomenout, jak 9.B strávila advent. Zvládli jsme toho hodně - navštívili jsme veletrh středních škol ScholaPragensis, objevovali krásu obrazů ve Veletržním paláci, připravovali dětem ve škole mikulášskou nadílku, občerstvení na vánočním jarmarku, soutěžili v KaprCupu a nakonec jeli i na adventní výlet do Salzburgu. Tady přikládáme několik fotek.

13

V pátek 25.11. jsme měli možnost navštívit veletrh středních škol Schola Pragensis v Kongresovém paláci. Bylo tam opravdu plno stánků, kde jme získali cenné informace. Přejeme všem deváťákům úspěšný školní rok.