12

6. B si týden výletů užila podle svých představ. Od pondělí do pátku jsme měli opravdu pestrý program, který navíc probíhal za nádherného slunečného počasí. V pondělí jsme si po projití Královské cesty užili Minigolf, v úterý jsme absolvovali zajímavou exkurzi po Pražském hradě, ve středu jsme řádili v Jump Parku, ve čtvrtek jsme byli v ZOO a nejlepší týden z celého školního roku jsme zakončili bowlingem. Každý den byl jiný, každý byl fajn, o legraci a nevšední zážitky rozhodně nouze nebyla:)

6b vv

Ve středu 5. dubna jsme se vypravili na první jarní vycházku do velikonočně vyzdobené Prahy. Za slunečného, i když mimořádně chladného, počasí jsme navštívili trhy na Staroměstském i Václavském náměstí a užili si tak nefalšovanou velikonoční atmosféru přímo v centru města. 

IMG 7147

V úterý 13. prosince jsme se za nádherného slunečného a mrazivého počasí vydali obhlédnout tradiční vánoční trhy na Staroměstské náměstí. Stihli jsme zvony na orloji ve 12 hodin, obdivovali jsme nádherně nazdobený vánoční strom, ochutnali jsme, co se dalo, a nakonec jsme našli i "pražský poledník". Do školy jsme se vrátili rozzáření a vánočně naladění, i když promrzlí na kost:)
 
Naším posledním adventním počinem byla ve čtvrtek 22. prosince dlouho očekávaná třídní vánoční besídka. 
Ale ještě než začala, měli jsme možnost osobně se seznámit se psími kamarády z útulku, na které jsme v rámci tradiční "psí charity" jako třída svými dárky bohatě přispěli. 
A pak už jsem si ve třídě užívali pravou vánoční atmosféru, ke které patřily prskavky, desítky druhů cukroví, vánoční čaj a také spousta dárků. Bylo nám spolu moc hezky a Vánoce 2022 jsme mohli považovat za zahájené.

101

Prosincové školní akce si užíváme naplno! Čerti si naštěstí v pondělí 5. 12. nikoho z nás do pekla neodnesli, ve středu 7. 12. jsme nasáli pravou vánoční atmosféru na jarmarku ve školní aule a do třetice jsme si v pátek 9. 12. otestovali svoji trpělivost, rychlost, šikovnost a inteligenci v rámci již tradičního Kapr Cupu. Škola nás v tyto adventní dny mimořádně baví!:)

6b

6. B se v pondělí 21. 11. 2022 spolu s oběma dalšími šestkami vypravila v rámci projektové výuky na Úřad MČ Praha 7. Měli jsme velké štěstí, že hned po příchodu se naší skupiny ochotně ujal tiskový mluvčí radnice, pan Martin Vokuš. Doprovodil nás do velké zasedací místnosti, kde nám trpělivě odpovídal na všechny naše zvídavé otázky. A že jich nebylo málo! Poté jsme z podzemí vystoupali až na střešní terasu, ze které je nádherný výhled nejen na střechy a dvorky okolních holešovických domů, ale i do dalekého okolí. V závěru naší exkurze jsme měli možnost setkat se v obřadní síni s panem starostou Janem Čižinským. Také pan starosta velice ochotně zodpověděl všechny naše dotazy. Návštěva radnice se pro nás stala skutečně nevšedním zážitkem a jsme za tuto zajímavou příležitost velice vděční.