11

Třída 6.A se v aule naší školy zúčastnila divadelního představení. Představení se jmenovalo Obecně prospěšná strašidla a vystupovaly zde děti ze ZŠ Třebíč. Pohádkové téma se zde prolínalo se současností. Výkony herců děti odměnily potleskem.

15

Poslední den před vánočními prázdninami jsme se setkali na vánoční besídce. Pod vánoční stromeček jsme dávali dárky pro své kamarády a kamarádky. Všichni obdarovaní měli velkou radost z každého dárku. Vánoční atmosféra provázela celou naši besídku.  

11

Třída 6. A se v minulých dnech pečlivě připravovala na tradiční vánoční jarmark na Tusarce. Ve třídě se postupně vršily předměty s vánoční tématikou. A ve středu po vyučování rychle do auly umístit na náš vánoční stánek perníčky, vánoční věnce, prstýnky a náramky z korálků, vánoční dekorace. Ještě cenovky a nedočkaví návštěvníci již přicházejí. Vánoční atmosféru dokreslovaly koledy připomínající, že vánoce jsou už skutečně za dveřmi.

11

Den hrdinů, byl dnem záchranářů, kteří pomáhají nám všem. Na jednom stanovišti ve Stromovce jsme se na chvíli stali i my hrdiny a snažili se zachránit zraněného člověka. V tramvaji jsme shlédli videa o srážkách tramvaje s dětmi a zažili jsme, jak tramvaj může co nejrychleji zabrzdit. Dozvěděli jsme se, jak se na koloběžce či kolu chovat v silničním provozu.

110

Ve dvou zářijových dnech jsme se zúčastnili adaptačního programu. Úvodní část probíhala ve třídě, kde jsme se lépe poznávali. V dalších hodinách jsme venku ve skupinách řešili různá zábavná zadání: stali se z nás sochy v muzeu, přemisťovali jsme vzduchem vodu nebo při hudbě relaxovali modelováním. Na závěr jsme zvítězili nad skleněnými kuličkami, které se rourami nad našimi hlavami konečně dokutálely do visícího kbelíku. Odměnou nám byla nejen společná radost ale i finanční částka od paní ředitelky.