101

Na základě návštěvy a hospitace vyučujících z FZŠ UK Umělecká na hodině angličtiny v 6.C na Tusarce konečně došlo i na společnou hodinu žáků obou partnerských škol. Vůbec nevadilo, že návštěvníci byli o rok starší, tudíž by měli být i v angličtině napřed. Aktivity, které si paní učitelky připravily, byly natolik zábavné, že vtáhly do výuky všechny žáky do jednoho.

Po představení jazykové laboratoře si žáci letem zopakovali podoby tázacího zájmena (Wh- pronouns), přičemž využili interaktivní kostku v aplikaci ToolBee. Procvičené otázky z této aktivity pak byly počátkem navázaného kontaktu mezi náhodně spojenými dvojicemi, které SMART Class ve skupině vytvořil. Žáci komunikovali velmi zdatně a návodnými otázkami se snažili dopídit, kdo že na druhém konci pomyslného telefonního drátu sedí, s kým to vlastně konverzují. Závěrečnou aktivitou byl interaktivní kvíz na téma School a free time z aplikace Quizizz. A tou úplně nejposlednější aktivitou, co se odehrávala už o přestávce, byla výměna kontaktů mezi dětmi dvou škol, které si v hodině našli nového kámoše.

Učebna byla vybudována v rámci Výzvy č. 37 (Modernizace zařízení a vybavení pražských škol – č. projektu CZ.07.4.67/0.0/0.0/17_054/0000994). Připravit si hodinu pro tuto učebnu je celkem náročná záležitost, to potvrdí každý vyučující cizího jazyka. Ale práce s aplikacemi SMART Class děti baví a přináší samé pozitivní výsledky.