102

Ani děti z přípravné třídy nezůstaly pozadu a svůj Den naruby pečlivě připravily. Dokonce skvěle a vtipně. Došlo na představení domácích mazlíčků a poučení o tom, jak se o ně co nejlépe starat. Dočasná paní učitelka Lea, zahrála svoji roli zcela přesvědčivě. Připravila pro ostatní pracovní listy a při učení netolerovala žádné povídačky! Všechny si pěkně „srovnala“. Nakonec zkonstatovala, že v Tusarce jednou chce dělat paní ředitelku. Aspoň máme jasno a můžeme být v klidu, že budeme v dobrých rukou.

11

O povolání rodičů nebo jiných členů rodiny si děti povídají rády. A hodně toho o různých profesích vědí. Proto není nic divného, že mudrují i o své budoucnosti. Možná se zdá, že ve Vltavě uplyne ještě hodně vody, než na jejich volbu dojde, ale proč už nebýt aspoň trochu rozmyšlen?

11

Trénovat počítání a zkoumat tvary předmětů, to je základ pro vytváření matematických představ. Děti v přípravce se na matematiku první třídy připravují svědomitě. Však se ukáže už při zápisu, o kolik počtářských schůdků oproti loňskému roku vystoupaly.

11

O tom, jak bude člověk žít, se rozhoduje už v nejútlejším věku. Předškoláci v přípravce si to uvědomují a velmi dobře dokážou rozlišit, co jejich zdraví prospívá.