11

Na Den dětí jsme se vypravili po Evropě. Seznámili jsme se s politickým rozdělením, významnými místy, Evropskou unií, Shengenem a nakonec jsme si zahráli na cestovní kanceláře. Každá CK měla za úkol během 10 dní představít turistům Evropu. Cestovalo se vlakem, letadlem, lodí, autobusem i na kole.

5c ek

5. C se 11. května vypravila do pražských Kbel do areálu Ekocentra Prales. Dopolední program se týkal bylinek, jejich rozpoznávání, pěstování i využití.
Ochutnali jsme kde co a dopoledne jsme si moc užili.

13

V 5. C nám začalo každoroční období prezentací žákovských projektů.  Letos se můžeme těšit na témata jako: Léky, Přežití v přírodě, Pokémon,  Harry Potter a mnoho dalších témat z oblasti přírody, počítačů, geografie, povolání aj.
K nahlédnutí posíláme pár fotek z prvních prezentací.  Ty byly nesmírně zdařilé. Žáci už zvládají bez problemů prezentovat "z hlavy". Děti si pro spolužáky připravily zajímavé pomůcky, vzorky i kvízy. 

13

Ekostystémy

Přírodovědné bádání v oblastech flóry a fauny jsme v 5. C zakončili skupinovými projekty na téma Ekosystémy. Děti opět spolupracovaly na výbornou a výstupy v podobě plakátů nám zdobí chodbu.


Kterak jsme volili prezidenta

Prezidentské předvolební debaty a kampaně jsme v 5. C sledovali bystrým a kritickým okem. A každý významnější počin či reakci kandidátů jsme důkladně prodiskutovali. A protože kritizovat moderátora či respondenta je snadné, zkusili jsme si obě role a ještě s mikrofonem v ruce. Některé otázky moderátorů a novinářů byly předem připravené, ale reakce „kandidáta na prezidenta“ musela být vždy pohotová. Přikládáme fotodokumentaci.


Voda a půda - NZM

Naše vědecká bádání pokračují. Skvělé prostředí pro naše badatelské počiny bezpochyby je Národní zemědělské muzeum se svými výstavami.


Milujeme sníh

20220921 160909

Středa byla tady v Českém Ráji nádherná.  Užili jsme si procházky mezi pískovcových skalami a vyhlídku ze zámku Hrubá skála. Zítra nás čeká návštěva farmy, dětská herna a pobyt v areálu kempu. V 15 hodin nasedneme na vlak směr Masarykovo nádraží v Praze.

Zdravíme do Prahy!
 

5c

Hlásíme, že jsme dorazili bez problémů do kempu Sedmihorky. Jsme po dobrém obědě a chystáme se na výlet na Hrubou skálu. 
Zdraví 5. C