12

. A věřte, že je to celkem jednoduché, pokud si k tomu vezmete patřičné hudební nástroje. Naši prvňáci si oblíbili bobotubes (někdo možná zná spíš název bobowhackers), což jsou perkusní barevné plastové roury, naladěné do stupnice C dur. Rourou stačí o cokoliv udeřit a ozve se patřičný tón. Prvňáci mají tento hudební nástroj zatím jako novinku, ale baví je velice.

101

V rámci přípravy na školní kolo Poetického setkání, což je celopražská recitační soutěž, si prvňáčci poměřili své síly mezi sebou. Vítězové postoupí mezi nejlepší z nejlepších a středa 8. března ukáže, jak si mezi staršími spolužáky vedou. Držíme jim palce!

11

Děti z 1.A prožily středeční dopoledne s paní spisovatelkou Katarínou Fialou, která jim představila svou knihu s názvem 1.A. Děti beseda tak nadchla, že si začaly vyrábět své knihy.

1a

Děti už znají mnoho písmen, a proto vyzkoušely jednu moc zajímavou didaktickou pomůcku - Geoboard. V rámci hry zkoušely sestavovat různé tvary písmen, geometrických obrazců a také obrázků pomocí návodů a gumiček. Tato aktivita je hodně bavila a zařadili ji mezi značně oblíbenou.
 

113

Děti ze třídy 1. A si postupně zvykají na školní režim. Ve škole se jim moc líbí. Aby se navzájem lépe poznaly, zkoušely vymodelovat z plastelíny svá jména. Jak vidno, písmenka jim jdou moc hezky.