info

Ředitelka školy Mgr. Monika Nezbedová sděluje tímto výsledky zápisu do prvního ročníku povinné školní docházky na ZŠ Tusarova pro školní rok 2024/2025. Přijaté i nepřijaté děti najdete pod níže uvedenými registračními čísly. Připomínáme rodičům žádajícím o odklad školní docházky, že poslední termín dodání podkladů je 31. květen 2024. Výsledky přijímacího řízení do přípravné třídy budou zveřejněny začátkem června.

 
zapis

info

Vážení rodiče, zveme Vás ve středu 15. května 2024 na poslední třídní schůzky v tomto školním roce. Konají se od 17.30 v každé kmenové třídě, na 2. stupni následují od 17.45 do 19.00  konzultace s vyučujícími jednotlivých předmětů. Těšíme se na Vás!

info

Zápisy do 1. tříd a přípravných tříd ve všech základních školách MČ Praha 7 proběhnou ve dvou částech – nejprve formou elektronické registrace termínu zápisu a poté osobní účasti dítěte a zákonného zástupce na vybrané ZŠ

Přístup do elektronického předzápisu bude umožněn v termínu od 18. 3. do 29. 3. 2024, odkaz najdete zde. Přihlášku lze vyplnit kdykoli v uvedeném termínu, pořadí provedení elektronického předzápisu na přijetí žáka nemá vliv. Postup vyplnění el. předzápisu naleznete zde

Hlavní část zápisu se uskuteční ve dnech 10. 4. a 11. 4. 2024 na všech základních školách MČ Praha 7. Na tento zápis přijde dítě s rodičem (zákonným zástupcem) v čase, který si zvolí v rezervačním systému při elektronickém předzápasu, a doloží následující dokumenty:

  • ·vyplněnou Žádost o přijetí (případně Žádost o odklad školní docházky)
  • ·rodný list dítěte
  • ·svůj občanský průkaz či jiný doklad totožnosti (občané jiných států předloží pas a doklad o pobytu na území ČR)

ŽÁDOSTI A DALŠÍ INFORMACE K ZÁPISU JSOU KE STAŽENÍ ZDE

Podle § 37 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, je možné podání žádosti o přijetí k základnímu vzdělávání učinit a) písemně, b) ústně do protokolu, c) v elektronické podobě. Přihlášku je tedy možné doručit následujícími způsoby:

  • do datové schránky školy
  • e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem (nelze jen poslat prostý email)
  • poštou
  • osobní podání žádosti v kanceláři školy

Tiskopisy lze vyplnit předem a přinést k zápisu. V případě žádosti o odklad školní docházky je ideální přijít rovnou s jeho doporučením ze školského poradenského zařízení a od odborného (dětského) lékaře.

Pokud se nemůžete zápisu zúčastnit, je nutné kontaktovat vedení školy a domluvit jiný postup.

Další důležité informace a kontakty:

https://www.praha7.cz/potrebuji-zaridit/skolstvi/zakladni-skoly/zapis-do-zakladni-skoly/

Pedagogicko psychologická poradna pro Prahu 7 a 8, U Smaltovny 22, Praha 7, tel. 220 805 297

robotika

Tak jako se robotika stala nedílnou součástí našeho života, robotické hračky i stavebnice si stále více dobývají své místo ve výuce. Při jakékoli práci s robotickými hračkami či stavebnicemi se u žáků rozvíjí logické myšlení, kreativita, matematická a čtenářská gramotnost, týmová spolupráce, trpělivost, přesnost, pečlivost, soustředěnost a mnoho dalších dovedností. Jsme rádi, že toho všeho jsou aktivními účastníky i děti z Tusarky. 

Video ke stažení