011434 05 071306

Žáci třídy 8. B měli možnost navštívit představení v Divadle v Dlouhé. Příběh z naší historie s myšlenkou vlastenectví a se symbolem lípy jako národního stromu nádherně doprovodila hudba Bedřicha Smetany. Nechyběl vtip, humor, nadsázka a skvělé herecké výkony. Krásné to bylo!

9872506c f5a5 401e bcbf 72236dbc0ee8

Poslední dva týdny byly i v naší třídě hlavně ve znamení soutěží. Ve školní aule jsme si mohli vyzkoušet různé legrační disciplíny inspirované zimní olympiádou. Proběhla také soutěž v matematice, v recitaci a v anglické konverzaci. Slavíme velké úspěchy! Andrea Vymetálková zvítězila v okresním kole konverzační soutěže v anglickém jazyce a bude reprezentovat Prahu 7 v krajském kole této soutěže. V recitaci obsadili první místa ve školním kole Maxim Sakaev, Nikola Studená, Matyáš Hanzlík a Natálie Marková. Všem našim vítězům srdečně gratulujeme!

IMG 8417

Třída 8. B se v pátek 11. února vypravila na výstavu Zapomenutý holocaust. Výstava na toto ožehavé, ale stále aktuální téma je nově otevřena v areálu Pražské tržnice a uspořádala ji organizace Živá paměť. Exponáty a bannery se zabývají konkrétními osudy Romů za 2. světové války. Hodně se i mezi námi diskutovalo o příčinách a důsledcích holocaustu. Mohli jsme vidět, jak toto obtížné téma ztvárnili studenti různých uměleckých škol ve výtvarné soutěži. Také jsme si prostřednictvím dokumentárního filmu vyslechli svědectví pamětníků, kteří v koncentračních táborech byli vězněni. Koho toto téma zajímá, výstavu by si rozhodně neměl nechat ujít.

beseda

V prosinci jsme byli společně s ostatními osmáky v naší školní knihovně na literárním programu. Dozvěděli jsme se hodně o životě bratří Čapků. Díky besedě si snad už nyní dokážeme lépe zařadit jejich díla do souvislostí. 

IMG 8133

Trochu se ohlédneme za uplynulým svátečním obdobím. Na Vánoce jsme se začali chystat už po Mikuláši. Ten naši třídu navštívil tradičně 5.12. Také odstartovala Jedničková tombola. 
V pátek 17. 12 jsme měli vánoční besídku. Hráli jsme hry (proto ty zvláštní pózy na fotkách). Společně jsme si udělali kakao se šlehačkou a jednohubky a nakonec jsme si rozdali dárky, co byly pod stromečkem. Letos máme ve třídě nový, naprosto ekologický vánoční stromeček. Děkujeme Matyášovi za ozdobení. :)