info green
1136

Zápis pro školní rok 2024 - 2025 pro děti s trvalým pobytem na Praze 7

Zápisy do mateřských škol pro školní rok 2024 / 2025 v Městské části Praha 7 probíhají…
svatky
5424

Projekt pro školní rok 2023/2024

Zvyky a tradice, ty nás baví nejvíce Cílem letošního školního projektu je seznamovat děti…
video
16554

POJĎTE SE K NÁM PODÍVAT!

Milí rodiče, zveme Vás k malé prohlídce naší školky (aneb den otevřených dveří online).

DSC 0326

Poslední měsíc školního roku jsme tráviili díky krásnému slunečnému  počasí  většinou  na školní zahradě.
Nezapomněli jsme na naše tatínky a ke Dni otců jsme pro ně vyrobili krásný dárek.
Na jedničku jsme zvládli dopolední výlet do Stromovky, který jsme si užili na dětském hřišti Vozovna Stromovka.
Rozlučku se školním rokem na zahradě školky nám nepřekazil  ani déšť a my se už teď těšíme na nový školní rok..... 
Přejeme krásné a pohodové prázdniny 
Šárka & Martina 

Foto00001

Po náročném Dubnu nás přívítal Máj, lásky čas. A tak v duchu měsíce vzájemné náklonosti jsme si užívali přípravy na vystoupení pro maminky a tatínky. Každodenní činnosti nám zpestřila i návštěva psího kamaráda, dobrovolných hasičů z Veltrus s ukázkou techniky a především pak dopoledne plné bubnových rytmů, které bylo z naší zahrady slyšet až na přilehlé ulice.
Sluníčko už nás láká ven, a tak se většina našich činností přesouvá na čerstvý vzduch, kde jsou naše malé žabky nejraději. Nyní nás čeká měsíc poslední a to v duchu velkých objevných cest. A jak to dopadne o tom zase příště, letos již naposledy ve školním roce.
Na další nová dobrodružství se těší Žabky, Martina a Šárka

Foto00003

Duben byl u nás měsícem velkých jarních oslav. Velikonoce jsme si užili nejen tvořivě, ale především pak při “pomlázkování”, které se nám všem velmi líbilo. Po Velikonocích jsme začali jako každý rok chystat přípravy na oslavu Dne Země, kterou jsme si letos zpříjemnili sázením seminek stromků. Ty byly již převezeny do skleníku a až za několik měsíců povyrostou, půjdou také do školky, ale tentokrát té lesní.
Na konci měsíce nás čekal největší roj událostí a to rovnou čarodějnický. Při oslavách Filipojakubské noci se naše třída proměnila na místo plné radosti, soutěžení, tanců a krásných čarodějů a čarodějnic. A jaké to bylo v Květnu o tom zase příště.
Na další nová dobrodružství se těší Žabky, Martina a Šárka

Foto 00002

Jaro k nám přišlo s veškerou svou krásou a třída se nám postupně proměnila v rozkvetlou louku plnou jarních květin a zvířecích mláďat. Kromě čilého vyrábění, zpívání, hraní a ostatních každodenních činností nás asi nejvíce potěšila návštěva živé slepičky, kohoutka a kuřátek, které si děti měly možnost pohladit a pochovat. Nám dospělým naopak udělalo radost krásné tvořivé odpoledne strávené s dětmi a jejich rodiči. Velice mile nás potěšila velká účast a nevšední kreativita a tvořivost. Také chceme touto cestou poděkovat všem rodičům, kteří nás podporují novými hračkami, či výtvarným materiálem. Nyní už ale máme plné ruce práce s přípravou na Velikonoce, ale o tom až zase za měsíc.
 
Na další nová dobrodružství se těší Žabky, Martina a Šárka

IMG 4222

A pak, že zima nebude! Konečně jsme se dočkali všichni tolik vytouženého sněhu. I když pouze na pár dnů, ale i tak nám udělal velkou radost. Zima ale nebyla dlouho, na konci měsíce už jsme odkládali rukavice, šály a mohli dokonce otevřít i venkovní pískoviště. Během Jarních prázdnin při ZŠ jsme se přestěhovali do horního patra školky a důkladně jsme tak prozkoumali i další třídy a seznámili se při společných hrách s novými kamarády. Všichni jsme to zvládli na jedničku a někteří si našli i nové kamarády. Pak už nás čekal návrat zpátky do naší  třídy a společný karneval, který byl pro některé z nás první zkušeností s tím, být někým jiným. A tak se z nás stali pohádkové bytosti, zvířátka, různá povolání a podobně. Báječně jsme si užili den plný tance, soutěží a jiného dovádění. Nyní už se těšíme z prodlužujících se dní a hlavně na to, jak přivítáme Jaro. Ale o tom, jaké to bylo, zase za měsíc.
 
Na další nová dobrodružství se těší Žabky, Martina a Šárka