11

Nelehká trať Tusarského poháru v běhatlonu byla pro nepřízeň počasí zkrácena na 500 m. I přes to byla následná střelba pro některé týmy komplikovaná, především díky vysoké tepové frekvenci, která se jim na trati při běhu zvýšila. Více ve fotodokumentaci. Jako správní sportovci jsme se večer sešli ve SKIMU Housu na afterparty. Tady se projevili jako taneční profesionálové i na první zdání netančící jedinci.  

Z Horní Malé Úpy v pátek odjíždíme ve 12:30, předpokládaný návrat ke škole kolem 15. hodiny.


101

Středa začala optimisticky. Plánovali jsme se v následujících dvou dnech obout do lyží. Ale už odpoledne naše těšení opadlo. Jemná sněhová pokrývka s deštěm zmizela. Lyžařský kurz jsme tedy přejmenovali na bruslařský. Každé dopoledne pilujeme hokejovou a bruslařskou techniku na nejvýše položeném kluzišti v ČR.

Dnešní odpoledne, ač v dešti, jsme se oddávali závodům ve sjezdu na bobech, a teď se sušíme u kulečníku, šipek a nácviků tanečních kreací na zítřejší challenge. 


102

Dopolední Winter Classics na místním kluzišti měly obrovský úspěch, proto je ve středu dopoledne zopakujeme. Kromě hokeje a tanečních kreací proběhl také short track.

Odpoledne jsme obešli Kraví horu a večer věnujeme deskovým hrám a kulečníku. Venku po troškách přibývá přírodního sněhu a SKIMU hodlá díky příznivým teplotám během dnešní noci připravovat svah na lyžování. Tak jim držíme pěsti...


1

První den v Horní Malé Úpě jsme zahájili průzkumem okolí. Ten čítal osm kilometrů. Zklamání z nedostatku sněhu jsme nahradili těšením se na zítřejší hokejové a krasobruslařské klání. Dnešní odpoledne jsme se pořádně zapotili při orientačním běhu a abychom náhodou neměli pohybu málo, večer nás čekájí týmové soutěže v místní sportovní hale.


113 

Pozdravy z lyžařského kurzu v Horní Malé Úpě

Hlásíme, že jsme na místo pobytu dorazili v pořádku, jsme po báječné večeři a seznamujeme se s bezpečností pobytu na horách.

Počasí zatím nepřeje sněhovým radovánkám, ale nebojte se o nás, nudit se nebudeme.

Zdraví (snad) lyžníci z Pomezních Bud