Vytisknout

info

V souladu s mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví ze dne 11. května 2021, s účinností od 17. 5. 2021, může škola nebo školské zařízení nahradit testování antigenními testy na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2 testováním testy RT-PCR na přítomnost viru SARS-CoV-2.

Na základě tohoto rozhodnutí základní školy zřizované městskou částí Praha 7 přecházejí od pondělí 17. května na testování testy RT-PCR na přítomnost viru SARS-CoV-2. Jedná se o šetrné a neinvazivní testy ze slin, které budou vyhodnocovány metodou PCR poolingu.

ZŠ Tusarova začíná s PCR testy ve středu 19. května a poté každých 14 dní (19. květen, 2. červen, 16. červen). Testovat samoodběrem se bude vždy v průběhu 2. vyučovací hodiny. Žádáme tedy děti i rodiče, aby všechny případné povinnosti (lékaře, úřady…) směřovaly na jinou dobu než výše uvedené termíny.

Pokud nebude žák PCR testování ve stanovený den přítomen, je nutné mu před příchodem do školy informovat třídního učitele. Dítě bude při prvním příchodu do školy testováno antigenním testem a tímto testem pak bude nadále testováno s frekvencí 1x týdně, dokud se nezúčastní dalšího testování formou RT-PCR testů ve škole.

Nadále platí výjimka pro testování ve škole – nemusí se testovat žáci, kteří doloží prodělání COVID 19 v posledních 90 dnech nebo potvrzení o negativním výsledku PCR testu z certifikovaného pracoviště ze stejného nebo pozdějšího dne, kdy se testuje ve škole.

V přiložených letáčcích naleznete další informace ke způsobu testování. 

pdfInformace pro rodiče

pdfPokyny k odběru