hearts

Čerstvou novinkou na Tusarce je navázání spolupráce s nadačním fondem Happy Hearts. Nadace pomáhá v oblastech postižených přírodními katastrofami. Její lidé na pomoc dorazí vždy mezi prvními, ale co je důležité, vytrvale pomáhají i dávno poté, co první vlna solidarity přejde. Nadační fond založila modelka Petra Němcová, která přežila ničivé vlny tsunami v Jihovýchodní Asii.
Nám je více než sympatické, že lidé z Happy Hearts myslí hlavně na děti a na jejich vzdělání.
Proto pro ně staví či opravují zničené školy. V jedenácti zemích světa takto postavili více než 250 škol pro více než sto tisíc dětí!
Rádi bychom na této superpomoci měli aspoň malý podíl. Proto budeme odteď vymýšlet způsoby, jak přijít k financím, jimiž bychom mohli přispět na obnovu škol v postižených oblastech. V současnosti má nadace v hledáčku školy v Nepálu, který stihlo před čtyřmi roky silné zemětřesení. Prozatím tady bylo dobrovolníky z celého světa postaveno 5 škol. Pomůžete nám přispět na další? První peníze chceme získat z charitativní akce konané při školní akademii. Pokusíme se prodat obrázky a výrobky vytvořené žáky naší školy. Věříme, že i naši rodiče a přátelé umí učinit šťastnými mnoho dětských srdcí.