svatky
5128

Projekt pro školní rok 2023/2024

Zvyky a tradice, ty nás baví nejvíce Cílem letošního školního projektu je seznamovat děti…
klicek
4978

Projekt Klíček

Klíček pro budoucí prvňáčky začíná na Tusarce již 4. října v 13.30 a bude pokračovat v…
sokol
6057

Se Sokolem do života - projekt pro školní rok 2023/2024

I v letošním školním roce se naše školka zapojila do projektu "Se Sokolem do života aneb…
video
16160

POJĎTE SE K NÁM PODÍVAT!

Milí rodiče, zveme Vás k malé prohlídce naší školky (aneb den otevřených dveří online).

img 20200109 091220

V lednu jsme s dětmi přivítali Tři krále a spolu s nimi jsme přinesli krásné dary malému Ježíškovi. Ani v lednu jsme samozřejmě nelenili a trávili jsme spoustu času v tělocvičně. Také nás neminula zimní olympiáda, kterou jsme si báječně užili. 
Děkujeme za senzační sportovní výkony všem malým sportovcům :-) 
S další zprávami přijdeme v příštím měsíci. 
Vaše Včeličky 

received 649005618971666

Prosinec zaklepal na dveře a my jsme společně s ním přivítali Mikuláše, čerty a anděly, kteří nás přišli navštívit.  Beze strachu jsme přednesli hned dvě básničky, které jsme si připravili, a Mikuláš nás za naší snahu odměnil. V následujících dnech nás navštívil kapr Pepa a my jsme navštívili divadlo v zemědělském muzeu.  Poté jsme se aktivně připravovali na blížící se besídku a společnými silami upekli kupu perníčků, které jsme si mimo mlsání ponechali na posezení s rodiči, při kterém jsme si vyzkoušeli zdobení. Jako překvapení pro maminky a tatínky jsme vytvářeli vánoční přáníčka a ozdobičku na stromeček, kterou děti předávaly jako dáreček. Dárečků, jsme se ale dočkali i my, protože nás navštívil Ježíšek a byl velice štědrý. Z nových hraček máme velikou radost a každý den si s nimi hrajeme. Závěrečnou besídku před koncem roku jsme zvládli na jedničku a těšíme se, co nám přinese následující rok.
Děkujeme za hojnou účast a pomoc během besídky a přejeme Vám v novém roce mnoho zdraví, štěstí a lásky.
Vaše Včeličky

img 20191114 094133

Listopad nám pomalu ale jistě přinesl svátek sv. Martina, během kterého jsme se seznamovali s obvyklými zvyky a tradicemi a očekávali jsme sněhovou nadílku, která bohužel nedorazila. Zimní počasí ale stále sílí a děti se učí, jak by se měly v tomto období starat o zvířátka v přírodě. Také jsme si ve výtvarné výchově vytvořili krmítka pro ptáčky, která nám zútulňovala šatničku. Rozumovou výchovu jsme obohatili o poznávání a rozlišování zvířecích stop. Během celého měsíce jsme se zaměřili na procvičování barev, počtů a  orientaci v prostoru, přičemž jsme využívali i interaktivní tabuli. Moc rádi cvičíme a proto jsme naše tělíčka rozpohybovali v tělocvičně na překážkových dráhách, ve třídě s padákem a nebo do rytmu písní s hudebním doprovodem. Teď už tu máme měsíc prosinec a všichni si užíváme vánoční pohodu.
Veselé Vánoce a šťastný Nový rok Vám přejí Vaše včeličky

img 20191113 wa0014

Dne 13.11. 2019 jsme s dětmi navštívili divadlo Minaret . Cesta tramvají proběhla hladce a představení "Skřítci v údolí" se nám moc líbilo. Po celou dobu jsme byli vzorní diváci. Těšíme se na další představení, které nás čeká v prosinci v zemědělském muzeu.

img 20191001 100536

Měsíc říjen jsme odstartovali tématem "Podzim s vitamíny", kdy jsme se učili, jak se chránit před bacily a na co si dávat pozor. Pomocí chuťového smyslu, jsme po slepu poznávali různé druhy ovoce a zeleniny, které jsme následně využili při výrobě zeleninového špízu a banánového koktejlu. Celý měsíc procvičujeme počítání, roční období, měsíce a dny v týdnu. K podzimnímu tématu jsme též využili interaktivní tabuli s výukovými programy a pracovní listy na procvičení zrakové diferenciace. Každý týden velice rádi navštěvujeme tělocvičnu na různé pohybové činnosti, zejména opičí dráhy a pohybové hry nás velice baví. Konec měsíce nám přinesl strašidelný „Halloween“, kdy jsme se podíleli na vydlabávání dýně, která nás vítala při vstupu do školky. Též jsme vyráběli strašidelné dýně a duchy, kde jsme procvičovali stříhání, lepení a barvení.

Děkujeme všem, kteří se zúčastnili soutěže s podzimními draky!

O dalších zprávách vás budeme informovat v příštím měsíci.

Vaše včeličky